19:48
0
Pana pe 6 februarie, la Biblioteca Municipala “Radu Rosetti” din Onesti va mai fi deschisa expozitia de arta plastica “Tacere”, care include in special lucrari realizate de pictorii onesteni Daniel Gorun si Ghita Teaca si care a fost vernisata in urma cu doua saptamani. 
Tablourile reprezinta mai ales peisaje, in special de iarna, si constituie “un dar pe care il fac artistii”, dupa cum a subliniat si Doina Bruma, sef de serviciu in cadrul bibliotecii, avand in vedere ca ambii pictori au implinit, recent, varste rotunde, Daniel Gorun 50 de ani, iar Ghita Teaca 60 de ani. “Este o expozitie meditativa, o invitatie la atenuarea zgomotelor, la tacere si la nostalgia intoarcerilor la origini, la esente”, a mai apreciat Doina Bruma. “Un peisaj se priveste in tacere”, a aratat si criticul de arta bacauan Aurel Stanciu, care a fost prezent la manifestare si care a apreciat favorabil activitatea artistilor plastici din Onesti, “o mana de oameni care reusesc sa faca ceva”. Prof. dr. Aurel Stanciu a mai spus ca “exista o grupa de elita culturala la Onesti”, din care fac parte si Daniel Gorun si Ghita Teaca. “Tablourile lor sunt niste unicate”, a apreciat si parintele Constantin Alupei, protopopul de Onesti, care a mai precizat ca exista si o liturghie a tacerii si “orice tablou te invita la tacere”, pentru ca “deschizi fereastra sufletului”. La vernisaj au fost prezenti foarte multi iubitori de arta, insa autorii lucrarilor si-au dorit ca expozitia sa fie vizitata nu doar cu prilejul vernisajului, ci in toata perioada in care lucrarile raman expuse la biblioteca, adica pana pe 6 februarie.
Deputatul Valerian Vreme, senatorul Marcel Bujor si interpretul Mihai Traistariu au vizitat expozitia “Tacere”
Printre cei care au vizitat deja expozitia se numara deputatul de Onesti Valerian Vreme si senatorul din Onesti Marcel Bujor, care au dat o mana de ajutor si la organizarea manifestarii. O surpriza placuta a fost si prezenta cunoscutului interpret Mihai Traistariu, care a vizitat expozitia “Tacere” si a fost placut impresionat de calitatea tablourilor realizate de Daniel Gorun si Ghita Teaca. Prezenta lui Mihai Traistariu la Onesti a fost prilejuita de o veche colaborare pe care o are cu M. Y. Music Art, scoala coordonata de profesoara Irina Pashalov, impreuna cu sotul ei, Menelaus Pashalov. Scoala de muzica condusa de Irina Pashalov, care activeaza la Onesti si la Moinesti, pregateste multi copii talentati, iar Mihai Traistariu vine destul de des in zona, iar acum a trecut si pe la biblioteca, unde a admirat si tablourile realizate de Ghita Teaca si Daniel Gorun. Renumitul interpret ne-a spus ca ii place la Onesti si ne-a reamintit faptul ca “Onestiul este un oras al muzicii”, de unde provin multe dintre vedetele showbiz-ului romanesc, de la Carmen Radulescu si Loredana Groza, pana la Cristina Spatar si Alexandra Ungureanu. In plus, Mihai Traistariu este si impresariat de un onestean, de compozitorul si interpretul Eugen Ungureanu, patronul Casei de discuri “Electro Star”. Prezentam, in continuare, cateva dintre tablourile expuse la biblioteca, ce au fost admirate inclusiv de Mihai Traistariu. Celelalte lucrari le puteti vedea la fata locului. Daca va place vreun tablou anume, contactati-ne, ca sa vedem daca il puteti obtine, pentru ca nu toate lucrarile pot fi instrainate.
Florin TANASE


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu