21:49
0

Cucerind recent piscurile unor vârste rotunde, cei doi artişti plastici oneşteni, Daniel Gorun şi Ghiţă Teacă, au propus publicului, prin expoziţia vernisată aseară, propria lor viziune asupra tăcerii. Tablourile se constituie într-o invitaţie la calm şi meditaţie în faţa peisajelor arhetipale ale satului românesc, particularizate în împrejurimile locurilor natale. Pictorii par a căuta şi a descoperi acea matrice sufletească a liniştii ancestrale care aşază, pe paletele lor, o cromatică a reculegerii şi a seninătăţii, în tonuri armonice de griuri colorate.


În prezenţa dl-lui deputat Valerian Vreme, sponsorul evenimentului, şi a d-lui senator Marcel Bujor, a numeroşilor invitaţi şi a colegilor de breaslă, întotdeauna solidari, a vorbit despre lucrările de pe simeze artistul plastic băcăuan prof. dr. Aurel Stanciu, care observat talentul şi „meşteşugul picturii” pe care l-au deprins temeinic, fiecare de la dascălii săi, cei doi protagonişti. Tehnica bine stăpânită şi sensibilitatea în faţa naturii au făcut ca de sub penelul lor să răsară lucrări de certă valoare artistică. Pe aceeaşi temă a introspecţiei, proprii oricărei fiinţe umane, părintele protopop Constantin Alupei a adus un cuvânt cald, încurajîndu-i pe artişti şi aducând argumente în favoarea ideii că, în orice operă de artă, există o scânteie de divinitate.


O inspirată urare muzicală din partea celor doi autori a încheiat vernisajul, în semn de mulţumire adusă participanţilor: Să aveţi o viaţă frumoasă!
Iar dl. Stanciu a încheiat, citându-l pe nemuritorul Will: Restul e tăcere!

Doina BRUMĂ - şef serv. ACI

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu